Димо Пържолата влезе в затвора заради причинена смърт при пътен инцидент

Известният бургаски ресторантьор Димо Димов, познат с прозвището Пържолата, е влязъл в затвора, сочи Флагман. Приведена в изпълнение е едногодишна ефективна присъда за нанасяне на три средни телесни повреди при пътно-транспортно произшествие.

Инцидентът е от 14-ти декември 2016 година, но до този момент за него знаеха само хората от най-близкото обкръжение на Димов. В този ден той е шофирал лекотоварен автомобил по бул.“24-ти Пехотен полк“ в Бургас. При кръстовището с ул.“Места“ Димов е отнел предимството на 80-годишна пешеходка, пресичала е на пешеходната пътека. Той я помел с три средни телесни повреди – двустранно счупване на шийката на раменните кости, фрактура на таза, както и счупена бедрена кост.

Между кориците по делото става ясно, че Димов нито е карал с превишена скорост, нито е употребил алкохол, опитал се да окаже и първа помощ на пострадалата, което са все смекчаващи вината обстоятелства. Обремененото му съдебно минало обаче се оказало решаващо, тъй като, според наш източник, е имал поне едно предходно осъждане. Заради това  съдът е постановил ефективна присъда, която трябва да изтърпи в общежитие от открит тип.

Книжката на Димов е отнета за година и шест месеца, сочи влязлото в сила решение на Районния съд в Бургас. Той е обжалвал на всички инстанции, но те са потвърдили първоначалната присъда, а буквално преди няколко дни наказанието е приведено в изпълнение.

Димо Димов е дългогодишен наемател на емблематичното заведение "Воденицата" в Морската градина на Бургас. За известно време имаше и гръцка таверна в старата част на морската градина.