Терористът, взрил тротил във Ветово, можел да вдигне във въздуха целия град

Кметът Мехмед Мехмед потвърди, че след взрива във Ветово е открито голямо количество тротил в дома на сапьора. Червените барети от Отряда за борба с тероризма били повикани от шефа на ОДМВР Русе. Може раненият при взрива във Ветово сапьор да е терорист и да сглобявал бомба. Това каза водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев, след като кметът Мехмед Мехмед не можа да отговори как пострадалият се се снабдил с три дървени сандъка с взривни материали.

Имало е такова количество взривни вещества, че е можело да хвръкне целият град, каза пък кореспондентът от Русе Наталия Йорданова. След като имаше съмнение, че може да има още тротил, началникът на полицията се обади на шефът на ОДМВР – Русе и бе извикан специалният отряд за борба с тероризма, добави кметът на Ветово.Законът не позволява съхранение на боеприпаси в домашни условия, поясни той.

Мъжът, който пръв е помогнал на пострадалия при взрива в къща във Ветово, пък разказа как сапьорът се е олюлявал след експлозията. „След като влязохме в двора на къщата, видяхме, че мъжът стои до колата. Той залиташе. Знаем, че е подготвял автомобила за скрап. Възможно е да го е запалил, за да останат само железа”, добави Красимир Стойков.