хакнаха сайт МВР

Хакнаха и сайта на МВР. Смениха Бъчварова с Джон Траволта

Ето как изглеждаше за кратко сайтът на МВР 

Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна кибератака над двата сайта, започнала от 13.20 часа”. Тя ще продължи до края на деня, съобщава той. Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”. Източникът заявява, че анонимен хакер го е информирал за атаката и е пожелал съобщението да стигне до медиите, сочи Нова ТВ.

"Ние никога няма да ви простим за това, което причинихте на държавата ни! За жалост няма да ви кажа кой всъщност съм, но мога да ви кажа, че това е само началото на нашия план за разрушаване на всички монополни сайтове. Писна ни да се подигравате с нас и затова започваме да взимаме по-сериозни мерки. Както се казва "Всеки екип има мото". Нашето мото е "Обединението прави силата". Ние сме България. Ние няма да ви простим. Ние ще ви разрушим", заканва се хакерът.

Въпреки заканата кибератаката да продължи до края на деня, към 14.15 часа сайтът на ДАНС работи. Този на МВР обаче остава хакнат.

Компютърните взломаджии са се подписали като Bulgarian Cyber Army/ Crew: CyberBlack, JoKeR. – See more at: http://novinite.bg/articles/83726/Haknaha-sajta-na-MVR#sthash.wPtqE36o.dpuf

И мнението на Параграф 22:

Явно днес е денят "Х", в който властта стана за посмешище с пълната си неспособност да опази дори това, което все още има – информационно-рекламните си ресурси в Интернет. Това е тъжно и на всички нас ни е много мъчно. Няма нормален човек, който да се радва при тези акции на неизвестни "хакери". Затова изводът от случилото се днес е само един – цялата страна е един разграден двор, в който дерибийства малка групичка алчни и безкрайно неспособни и прости хорица, оплетени като свински черва. С една дума – властта и нейното обкръжение.

Списъкът на магистрати, прокурори и следователи – спестители в КТБ, да не говорим за политици, депутати, шефове на агенции, кметове и т. н.само доказва напълно и изцяло думите на френския посланик господин дьо Кабан, за гнилите ябълки. Една метафора, която ни кара да се срамуваме твърде много. Защото у нас освен гнили ябълки няма вече нищо друго. Свестните гласуваха на Терминал 2 и сега са лоши, в Лондон, например.

И все пак Ви благодарим, мосю дьо Кабан. защото днес отново разбрахме, че заради десетоноемврийското преустройство у нас, сме останали на половин път дори след румънците. И е време да ни обяснят как всеки ден има заговори и преврати срещу уж богоизбрания пожарникар от Банкя, който претендира да е почти жив Бог, докато около него, под него и дори над него се краде, руши и разнася по 25 часа в денонощието и по 368 дни в годината дори и малкото, останало неоткраднато в България. Докато децата ни живеят с 1.57 лв на ден и ходят на училище с гумени цървули…

Толкова. Следващият път ще пишем след поредния списък и хакнат министерски сайт.

Хайде чао, перестройчици.

Впрочем днес бе хакнато и министерството на образованието със следната снимка:

po

С една дума – турското образователно начало си намери графично изражение.