Migration Image

30 000 лева е имало в банкомата, отмъкнат с взлом

Бандити с микробус влетяха през витрината в магазин за играчки, изтръгнаха намиращия се вътре банкомат с около 30 хил. лева в него и избягаха. Часове по-късно запалиха микробуса заедно с АТМ машината в товарното му помещение, съобщават медии подробности за наглия обир.
Преди да драснат клечката и да унищожат всички улики, извадили парите от банкомата. При палежа като по чудо не се стигнало до взрив, защото возилото избухнало в пламъци на метри от трафопост и кислородна станция, в която се пълнят бутилките на столичната Пета градска болница, разказаха живеещите в блок 27 в кв. „Банишора“.

Ударът бил извършен рано сутринта във вторник. Бандитите набелязали устройство за пари, което се намира в магазин „Джъмбо” в столичния квартал „Дружба” 2. За да го откраднат, нахлули през витрината с бус „Фолксваген Транспортер”, закачили долната част на банкомата, в която са парите и я изтръгнали. За секунди успели да я натоварят във возилото и изчезнали.

В магазина останала само клавиатурата и монитора на АТМ-а, килнати на една страна. На мястото вчера личаха следи от гуми и един съборен знак, който шофьорът блъснал.

Извършителите минали през цяла София заедно с крадения банкомат, след което паркирали микробуса на тихата и безлюдна уличка „Княз Церетелев“ зад Пета градска болница. Избрали пусто място и го подпалили, за да заличат оставените улики.

Купето, както и касата от АТМ устройството, били напълно унищожени. Разследващи посочиха, че това е вторият успешен случай на кражба на банкомат, като предишният бил в ЖК „Младост”.

В магазина има още един банкомат, но той бил с по-малък капацитет и вчера върху него имаше надпис, че не работи. Криминалисти смятат, че бандитите са се надявали на доста по-голяма плячка.